Понеділок, 06.05.2024, 12:22
Смородинський навчально-виховний комплекс
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Головна » 2016 » Лютий » 3 » Підсумки виховної роботи за І семестр
09:46
Підсумки виховної роботи за І семестр

          Навчальний рік  у школі розпочався з Дня знань, з урочистої лінійки перед школою, яка збирає після літа всіх своїх учнів і закликає веселим дзвоником у чисті, відремонтовані класи.  Важливо, коли навчальний заклад стає  для дитини осередком становлення громадянина-патріота України, готового брати на себе відповідальність, самовіддано розбудовувати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, сприяти єдності української  нації та встановленню громадянського миру  й злагоди в суспільстві. Педагоги нашого  закладу створюють  належні  умови для інтелектуального  самовдосконалення та  творчого  розвитку  учнів.     

     Забезпечується  в НВК утвердження патріотизму, духовності, моральності: тематика Першого  уроку відповідала принципам Концепції національно-патріотичного виховання  дітей  та  молоді: «Наша  країна - Україна, і ми в  ній українці!» (1 кл.), «Вона  на світі  одна - єдина, наша  Україна!»(2 кл.), «Ми - українці!» (3 кл.), «Ми - нація єдина! Дім  мій - моя  Україна!» (4 кл.),«Україна - рідний край» (5 кл.), «Все на  світі можна  обирати сину. Вибрати не  можна тільки  Батьківщину!» (6 кл.), «Мій  сонячний  дім  - моя  Україна!» (7 кл.), «Україна -  моя  рідна  країна!» (8 кл.), «Україна - наш  спільний  дім!» (9 кл.)

       Під час  Першого  уроку  була  звернена  увага  на  питання історії  українського  державотворення, розвитку та  зміцненню  держави, історії державних символів  України, переглядалися та обговорювалися ролики на  патріотичну  тематику. Був запрошений на Перший  урок  батько  5-класниці учасник  АТО, доброволець Сєнченко  Володимир Вікторович (класний керівник С.О.Давидова) .

        Згідно традиції на початку вересня проводиться шкільна спартакіада, цього разу вона була присвячена Дню фізкультурника. Змагання складалися      з двох етапів: легкоатлетичного чотириборства (біг 30м., біг на витривалість, стрибки в довжину та метання малого м'яча на дальність) та міні-футболу.

          В першому етапі брали участь учні 5-9 класів. Змагання проводилися в особистий залік. На кожен вид подали заявки понад 20 учнів. В змаганнях з міні-футболу брали участь чотири команди (5-8класи) перемогу отримали учні 7 класу, забивши переможний гол шестикласникам. Найактивніші та найрезультативніші отримали грамоти. Також в цей день спортивне життя вирувало серед учнів початкової ланки. Естафети, конкурси, перетягування канату все це подарувало дітям безліч позитивних емоцій та неповторних вражень.

               Сама природа нашого краю надихає на творчість, нові ідеї, задуми.   З метою навчити дітей бачити красу рідного краю, познайомити їх з традиціями українського народу, формувати бережливе ставлення до результатів людської праці, виховувати риси дбайливого господаря в школі була проведена  на високому  організаційному  рівні  виставка  квіткових композицій під  гаслом «Ми - українці!». На фоні квіткового різномаїття учні представили свої композиції. Красиво оформлені столи скатертинами та вишитими рушниками, на яких різноманітними кольорами вирізнялись композиції. Приємно відмітити, що у виставці взяли участь і наші найменші   вихованці    дитячого  садочка. Для огляду та визначення переможців було створено журі, до складу якого увійшли  Логвіненко Т.В. - ЗДНВР, Світлична  С.В.- бібліотекар Смородинського  НВК та учнівський актив  школи - Оверченко  Ганна - 9 клас; Башлай  Вероніка - 8 клас; Дідора  Катерина -                      7 клас; Бєловол  Олексій - 6 клас; Сєнченко Анастасія - 5 клас. Усе багатство осені можна було побачити на цій виставці, де учні школи представили власні  композиції та вироби з цьогорічного врожаю. Виставка  вразила  красою, барвистістю, елементами національної символіки. Учні проявили неабияку фантазію, працюючи над композиціями.

                 Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений 50 сесією Генеральної Асамблеї ООН, а в Україні також і День ветерана. Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року щорічно відзначає цей день.

                     В нашій школі також шанували людей похилого віку. Були проведені   години милосердя «Тепло душі  даруймо  ветеранам»(класовод В.О.Федченко 3 клас), «Сивина на  скронях - мудрість  у  очах» (кл. керівник 5 класу С.О.Давидова). Проводилася  акція волонтерськими  загонами  «Поділись  своїм  теплом». Цей день  - не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід  до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

         Перша неділя жовтня - День  працівників  освіти  України. Активно  його відзначив колектив виховним заходом «Вклоняємося  вчителю доземно…», отримали привітання зі  святом усі вчителі - пенсіонери  та пенсіонери - працівники  школи. 

            Осінь припадає  до  землі, слухає  свою  останню  тишу…   Коли   листя золотом  у вічність  пишуть  листи, у школі для  старшокласників був проведений конкурс - вечір «Осінь  у  рідному  краї …». Впродовж  свята  ведучі розповідали  про  чудову  осінню пору, вчили  милуватися  нею, намагалися  донести  до  сердець  її  красу. 

         Були організовані тематичні виставки до місячника фізичної культури та спорту, тижня сім’ї. Створені виставки дитячої творчості. Організовані виставки дитячих малюнків та  стіннівок до  Дня захисника України, до Дня  Збройних  Сил  України, до Дня Святого  Миколая  та Нового року.

           У скрутний для нашої країни час, враховуючи події, що відбуваються на  сході України, обов'язок кожного громадянина нашої держави жити, працювати, творити на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції і цим самим вносити свій внесок у загальну справу, Перемогу. У Смординському  НВК було  проведено  роботу  над  соціально - освітнім  проектом «Перемога 2015 - від «Я» до «Ми».   27 листопада 2015 року відбувся  захист районної краєзнавчої конференції  за підсумками реалізації соціально - освітнього  проекту, в якому  узяла  участь учениця  7 класу  Лантух  Руслана. Вона була  нагороджена грамотою  відділу освіти за  перемогу у  номінації «Люблю свій край, квітучу Тростянеччину мою».

    З метою   виховання почуття патріотизму, поваги  до  старших, однолітків і залучення їх до добрих та корисних справ; формування культури спілкування та  на  виконання Програми «Добрик - Всесвіт» Верховної Ради України, «Добрик  крокує Європою, планетою. Піввіку»(2008 -2018р.р.) у листопаді був  проведений  конкурс дитячих  малюнків. У номінації «Моя  країна - Україна, а  рідний край - маленька батьківщина» учениця  4 класу  Золотухіна Анна посіла І місце.

     У районному конкурсі «Здорове життя - успіх буття» учень 8 класу Логвіненко В. виборов І місце, а учень 3 класу Нужненко Р - ІІІ місце.    У районному конкурсі «У саду та  на  городі» грамотою відділу  освіти нагороджено  Оверченко Г. за  зайняте  ІІ  місце у номінації «Букети із сухоцвітів».

          У листопаді  у рамках посилення національно-патріотичного виховання учнів до Дня пам’яті жертв голодомору проведений урок пам’яті  «З  присвятою замордованим  голодом…», у грудні - до Дня Збройних  сил України - спортивні  змагання «Козаки ми  ще  малі - зате  гідна зміна»(С.В.Світлична) та соціальну акцію «З вірою, надією, любов’ю…» з виготовлення власними руками подарунків учасникам АТО до  Дня Святого Миколая ( Т.В. Логвіненко).

    З метою упорядкування та систематизації мережі  музеїв, створення  банку  даних музеїв,підвищення  їх  ролі як  осередків  освіти, у грудні взяли  участь  у районному огляді музеїв при навчальних  закладах (О.В.Нужненко).

    З метою відродження національних традицій у виготовленні українського  сувеніру учні закладу стали також учасниками  районного  етапу  Всеукраїнського конкурсу «Український  сувенір» у  номінації «Різдвяний янгол»(4 учасники). Постійними учасниками районних конкурсів  «Замість ялинки зимовий букет», «Новорічні прикраси для ялинки» є учні  нашої  школи.

     До дня Святого Миколая учні 9 класу показали дошкільнятам та молодшим школярам виставу«Любий, отче Миколаю, ти до нас прийди із раю» , а учні 7-8 класу виготовили  власними  руками   подарунки  для  своїх молодших  друзів, які  й подарували  на  святі.

   Відкрита і діє виставка творчих робіт до Новорічних і різдвяних свят «Рукотворне диво»,оголошений конкурс Новорічних стінгазет (Т.В.Логвіненко).

       Вихованці групи «Ромашка»  ДНЗ побували  на святі «Грай, ялиночко, вогнями…» (Л.В.Нужненко, Н.О.Коваленко), учні 1-4 класів  - на театралізованому дитячому  новорічному  святі «Новорічний бал  святковий - чудовий, радісний, казковий !», учні 5-6 класів стали учасниками конкурсно-розважальної програми «Скоро, скоро з далекого краю Новий  Рік до  нас  завітає…» , а підлітки 7-9 класів зібралися на новорічну конкурсно - розважальну програму «Ми  друзям  так  раді  на  нашому  святі» (Т.В. Логвіненко).

    Волонтери 5-9 класів взяли під свою опіку всіх пенсіонерів закладу, зустрічаються і надають посильну допомогу ветеранам праці Носік Г.Є., Мірошніченко В.І., Нужненку М.О.

           Учні початкових класів у рамках програми «Рідна Сумщина» здійснили екскурсії до міста до осіннього лісу, сільської бібліотеки, Смородинського ФАПу, шкільної музейної кімнати, зустрілися з ветеранами праці Шимко С.М., Давидовою О.І.

      До річного плану НВК включений розділ «Особистісно орієнтований підхід до навчання і виховання учнів». Кожен учитель - предметник розробив план індивідуальної роботи і працює додатково з учасниками різноманітних предметних та творчих конкурсів.

      У НВК з метою підтримки творчих здібностей і талантів  учнів  працює 14 гуртків та  2 спортивні секції (футбольна і лижна),які відвідують 142 учні.

     Учні відвідують декоративно-прикладні,вокальний, танцювальний,акробатичний, спортивні гуртки ПДтаЮ. На базі НВК працюють танцювальний гурток ,студія образотворчого мистецтва «Веселка» ПДтаЮ.

    Важливе місце у виховній роботі займає бібліотека школи. Бібліотекар  Світлична С.В. систематично проводить широку просвітницьку роботу серед учнів, щодо популяризації нових книг, збереження книг. На належному рівні пройшли шкільні акції «Живи, книго!» та «Подаруй бібліотеці книгу!». У рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек учні 7 класу показали вихованцям групи ДНЗ та першокласникам казкову виставу «Колосок», провели з учнями 1-2 та 3-4 класів екскурсії до сільської бібліотеки «На гостини до казки» та «Дивовижний світ книжок».

        Спортсмени, крім занять у гуртку ЗФП та спортивної футбольної секції, взяли участь у районних  змаганнях:

  • із шашок, де учень 7 класу Башлай Д. серед молодших юнаків виборов ІІІ м., а  учениця  7 класу  Деревянченко Ан. серед  молодших дівчат  - ІІІ місце;
  • із  шахів, присвячених  Дню захисника  України  та  Дню  українського  козацтва ,призерами  змагань особистого  заліку   до 12  років   стали  Башлай Д., учень 7 класу (ІІ місце)  та Міщенко К., учениця  6 класу (ІІІ місце);
  • зі спортивного  орієнтування «Призи  Діда  Мороза», які відбулися в міському  парку ім. П.І.Чайковського,призерами змагань  став  у особистому  заліку молодші  хлопці - Парфіненко П., а  у конкурсній екологічній програмі команда  Смородинського НВК  посіла ІІ місце;
  • із відкритої першості Палацу з туризму в закритих приміщеннях серед сільських  шкіл нагороджено грамотами відділу освіти учня 5 класу Ніконова В.(І місце), учня 4 класу Шимко В.                 (ІІ місце), ученицю 4 класу Пояркову  Ан. ( ІІІ місце), ученицю                    9 класу Варварич  Ан. ( І місце);
  • із  особистої першості  з шахів, присвячених Дню збройних сил України нагороджено грамотою за зайняте  ІІІ командне  місце.

         У листопаді по путівках ПДтаЮ у ДОТ«Ровесник» м. Суми оздоровилося 2 учнів 8 класу (Башлай В., Павлюк Є.,), по путівках ЦРЛ у дитячому санаторію «Зелена гірка» МОЗ України м. Одеси  оздоровилися  учень 8 класу Лауштан  П. та учень 4 класу Лауштан Є.

         Районне  свято до Дня Святого Миколая, яке проводилося на базі КПНЗ ТРР «Палац дітей та юнацтва» відвідали  двоє учнів  з багатодітної сім’ї Шимко Д. та  Шимко А.

         Участь у новорічному святі «Різдвяний передзвін»  узяли  Северин Є. та Міщенко К., як переможці обласних конкурсів.

Переглядів: 513 | Додав: director | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Адміністратор сайту Нужненко О.В.© 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz