Субота, 04.05.2024, 19:35
Смородинський навчально-виховний комплекс
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Головна » 2016 » Жовтень » 21 » Пізнавальні горизонти учителів іноземної мови
08:59
Пізнавальні горизонти учителів іноземної мови

               Відповідно плану роботи комунального закладу Тростянецької районної ради «Районний методичний центр» на 2016 рік 10 жовтня на базі Смородинського НВК: ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ проведено районний семінар-практикум учителів іноземних мов з теми «Соціокультурна компетенція як складова вивчення англійської мови».

          Педагоги шкіл району, учасники методичного заходу, учителі іноземних мов (здебільшого англійської та одна представниця вивчення німецької мови з Жигайлівської ЗОШ І-ІІІ ст.), зацікавлені гостинним привітанням директора Смородинського НВК: ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ Нужненка Олександра Вікторовича, налаштувалися до роботи. Щоб продуктивнішою була діяльність заходу, керівник районного семінару-практикуму нагадала присутнім про важливість соціокультурної компетенції як складової вивчення іноземної мови. Наголосила, що ознайомлення учнів з культурою народу, побутом, традиціями підвищує інтерес до оволодіння іншомовними знаннями. Після теоретичного блоку учасники семінару переглянули навчальне та позакласне заняття.

          Відкритий урок англійської мови у 5 класі з теми «Clothes. Kind of clothes» та позакласний захід у 7 класі з теми «Americans Holidays» підготувала і провела Нужненко Ганна Олексіївна, учитель англійської мови цього навчального закладу. «Одяг. Види одягу» та «Американські свята» так українською звучать англійські назви. Підібрати і використати різноманітний навчальний матеріал, підтримати і підбадьорити п’ятикласників, стежити, щоб кадри мультимедійного супроводу вчасно демонстрували сказане, причепурити  одяг улюблених ляльок учениць, створити посеред класу гарбузово-кукурудзяно-перцево-яблучну композицію для створення відповідного святкового настрою, віртуально відстежити з семикласниками шлях Колумба, допомогти симетрично розташувати на папері яскраві аплікації індичок, прилаштувати бороди і циліндри маленьким «американським президентам»,  і, нарешті, нагодувати всіх учнів і учасників семінару смачною гарбузовою випічкою – усе це під силу вчителю, у даному випадку, – Ганні Олексіївні, котра щоденно ділиться знаннями мови зі своїми школярами.

          Завершуючи роботу, Кошеленко Ольга Петрівна, вчитель англійської мови Тростянецької СШ І-ІІІ ст. № 5, керівник РМО учителів іноземних мов, ознайомила колег з новинами складання іспитів у рамках ЗНО та ДПА; Воробйова Ірина Олександрівна, вчитель англійської мови Тростянецької СШ І-ІІІ ст. № 3, розповіла, як  долучитися до програми «eTwinning Plus», яка дозволяє відкрити нові пізнавальні горизонти для українських педагогів та учнів, надає можливості всебічного розвитку і творчої самореалізації.

  Гончаренко С. М., керівник РСП

 учителів іноземних мов,

 методист з навчальних дисциплін

                                                                                                                            КЗ ТРР «Районний методичний центр

Переглядів: 427 | Додав: director | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Адміністратор сайту Нужненко О.В.© 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz