П`ятниця, 03.05.2024, 06:11
Смородинський навчально-виховний комплекс
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Головна » 2017 » Квітень » 11 » Професійне вигорання – знати, щоб подолати!
09:59
Професійне вигорання – знати, щоб подолати!

                                                                                      6 квітня в Смородинському НВК практичним психологом Кравчило Я.О. було проведене тренінгове заняття для педагогічних працівників на тему «Професійне вигорання знати, щоб подолати!».

              Як відомо існує так звана «група-ризику» працівників, які найбільше схильні до вигорання - це ті, хто працює у сфері «людина-людина» і в силу своєї професії змушені багато та інтенсивно спілкуватись із іншими людьми. Саме під цю категорію підпадає професія педагога.

           Мета та завдання проведеного тренінгу – це, інформування про феномен «професійного вигорання», його причини, симптоми та наслідки; визначення шляхів його профілактики та подолання; опанування антистресовими техніками; вправи на релаксацію. Тренінг складався з комплексу вправ: «Прихований стрес», «Малюнок удвох», «Абсолютне здоров'я», естафети «Я - особистість», арт-техніки «Емоції й почуття».

           Тренінг дав можливість педагогічному колективу розширити свої знання з даної проблеми, усвідомити значимість цього «захворювання». Учасники мали можливість пройти діагностування і визначити свою стресостійкість. У подальшому кожен з них самостійно буде розраховувати свої емоційні та фізичні ресурси, плануючи свою діяльність.

           Також педагоги мали змогу на собі спробувати різноманітні релаксаційні вправи на зняття напруги та втоми для досягнення психоемоційної рівноваги, підвищення внутрішніх ресурсів і зняття внутрішніх бар’єрів.

          На завершення педагогічний колектив отримав поради щодо подолання стресу і його наслідків. А найголовніше, кожен усвідомив те, що адекватне відношення до роботи і відведення їй належного місця у житті - найкраща профілактика професійного вигорання.

Переглядів: 477 | Додав: director | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Адміністратор сайту Нужненко О.В.© 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz