П`ятниця, 03.05.2024, 13:14
Смородинський навчально-виховний комплекс
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Головна » 2017 » Березень » 27 » Семінар-практикум вчителів біології
16:09
Семінар-практикум вчителів біології

                 16 березня 2017 року на базі Смородинського НВК:ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ відбувся районний семінар-практикум учителів біології загальноосвітніх навчальних закладів Тростянецького району з теми «Формування життєвих компетентностей особистості на уроках природничого циклу шляхом упровадження у навчально-виховний процес інноваційних освітніх технологій».

              Директор навчального закладу Нужненко Олександр Вікторович ознайомив присутніх із напрацюваннями та досягненнями учнівського і педагогічного колективу, з пріоритетними напрямками роботи школи, відзначив те, що учні мають великий творчий потенціал і успішно демонструють свої здібності на різноманітних конкурсах та предметних олімпіадах.

           Під час теоретичної частини методичного заходу педагоги ознайомилися з основами інноваційних освітніх технологій, зокрема, проблемного та інтерактивного навчання, розглянули та проаналізували теоретичні засади формування ключових компетентностей учнів на уроках біології засобами даних технологій.

          Змістовною та актуальною була практична частина семінару: учителі відвідали відкритий урок у 8 класі з теми «Слухова сенсорна система», який провів учитель біології Смородинського НВК: ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ Шевченко Олександр Миколайович. Урок показав глибоку теоретичну підготовку учителя та злагоджену систему роботи з учнями. Педагог використав елементи технологій інтерактивного та проблемного навчання, які дозволили активізувати пізнавальну діяльність учнів та зацікавити їх, забезпечили формування та розвиток умінь аналізувати, робити висновки. Це дало можливість учням бути активними учасниками уроку. Як засіб наочності на уроці вчитель використав мультимедійну презентацію.

             У навчальному закладі велика увага приділяється екологічному вихованню школярів. Про це засвідчив проведений учителем початкових класів Смородинського НВК:ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ Федченко Валентиною Олексіївною виховний захід – екологічна казка «Про себе і нащадків ти не забувай – природу люби і оберігай» з учнями 4-5 класів.

           У ході обміну досвідом роботи вчителі біології ще раз переконалися в тому, що сучасний урок вимагає від педагога використання саме інноваційних освітніх технологій, методів роботи та форм передачі знань, які характеризуються ефективністю, універсальністю, інтегрованістю, креативністю і значно підвищують якість отриманих учнями знань.

Переглядів: 418 | Додав: director | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Адміністратор сайту Нужненко О.В.© 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz