Субота, 27.04.2024, 08:19
Смородинський навчально-виховний комплекс
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Головна » 2017 » Листопад » 1 » Щоденник осіннього відпочинку
16:15
Щоденник осіннього відпочинку

       З метою забезпечення змістовного дозвілля дітей під час осінніх канікул та якісного проведення оздоровчо-виховних заходів у закладі було складено план роботи під час осінніх канікул. Проведено із учнями навчального закладу бесіди з попередження дитячого травматизму та охорони життя і здоров’я під час осінніх канікул.

       Під час канікул проводилися спортивно-масові заходи (змагання з міні-футболу для дівчат та хлопців закладу «Олімпійська осінь - 2017», працював комп’ютерний клас, була оформлена виставка дитячої літератури.

       Під час осінніх канікул учні НВК здійснили екскурсійні поїздки та прогулянки, а ще провели цікаві зустрічі, а саме:

          Книга - це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти корисними знаннями, прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв, традицій.Саме з цією метою до центральної районної бібліотеки було організовано пізнавально-оглядову екскурсію для учнів 1 класу під назвою «На гостини до казки».

       Нас зустріли добрі і привітні господарі - бібліотекарі. Спочатку вони провели екскурсію по всіх залах бібліотеки, ознайомили дітей із виставками та експонатами. А потім діти потрапили до фантастичного царства казок,де на них чекали улюблені казкові персонажі.

Діти виконували різні завдання, які підготували їм казкові герої: співали пісень, відгадували загадки, проводили інсценізацію казки «Рукавичка». Дуже сподобалась дітям гра «Загублені речі», де діти відгадували,хто з казкових персонажів загубив свої речі.

       Весело і швидко пролетів час. По дорозі додому діти жваво обговорювали екскурсію, було видно, що їм дуже сподобалась.

                                                                                 Класний керівник В.О. Федченко

        Канікули - це завжди весело і цікаво. Другокласники змістовно і пізнавально їх провели. Вони побували на екскурсії у дитячій бібліотеці. Ця незабутня подорож «книжковим» містечком неабияке враження залишила в памяті дітей. Бібліотекарі в ролі казкових героїв подорожували разом з учнями. Діти розгадували загадки, ребуси, грали в ігри. Зрозуміли для себе, що кожна книжечка веде нас у цікавий новий світ, знайомить з новими людьми, відкриває нові світи і планети.

                                                                                        Класний керівник Т.П.Карпова

          Учні 3 класу на осінніх канікулах здійснили екскурсію до осіннього лісу,  де ознайомилися з природою рідного краю. Провели конкурс на кращий осінній букет з природного матеріалу. Згадали правила та склали памятку про поводження в лісі.

                                                                               Класний керівник О.В.Мірошниченко

             17 жовтня учні 4 класу разом із класним керівником здійснили екологічну мандрівку до водоймища в рамках довгострокового проекту. Вони спостерігали сезонні зміни в природі. Пригадали мешканців водного середовища. Милувалися красою золотої осені. Школярі провели акцію «Брени - брени, річечко…», очищаючи береги та водоймище від гілочок. Незабутні враження діти отримали від рухливих ігор на свіжому повітрі.

                                                                           Класний керівник Т.Д.Кравченко

29 жовтня учні 5 класу здійснили екскурсію до м. Суми, де відвідали еколого-натуралістичний центр. Новиною для дітей була інформація про те, що в Сумах є місце, де можна більше дізнатися про природний ландшафт, тваринний світ рідного краю, де можна побачити неймовірно вражаючий дизайн із оформлення міні-парку та відвідати живий куточок, у якому є як комахи, так і птахи та тварини. Саме у цьому центрі школярі м. Суми мають змогу відвідувати різні гуртки: дизайну, конструкторський, екологічний, фізико-природничий та навчатися у МАН. Діти прилучаються до посіву і вирощування квітів, декоративних рослин, до догляду за птахами і тваринами.

       Науковий співробітник центру провів екскурсію для п’ятикласників Смородинського НВК. Діти мали змогу пройтися територією парку, де квітли хризантеми, подивитися на папуг, яких у центрі більше 8 видів та погодувати кіз, курей, карликових поросят.

      Після відвідування центру діти здійснили пішу екскурсію вулицею Соборна та відвідали дитячий парк «Казка», де поласували морозивом.

                                                                                      Класний керівник Н.О.Куделя
      Шестикласники здійснили екскурсію до дендропарку «Нескучне» на осінніх канікулах. Екскурсію для учнів провів Красніков Михайло Олексійович,експерт дослідної станції, який ознайомив школярів із лісовими культурами не лише нашого краю, а й з багатьма культурами Європи та світу, які культивуються у дендропарку. Учні отримали масу задоволення і не очікували, що дендропарк займає таку велику площу та вирощує чимало лісових культур, які занесені до світової «Червоної книги» та є досить рідкісними і дуже гарними.

                                                                               Класний керівник М.О. Нужненко

      Згідно плану осінніх канікул учні 7 класу подорожували мальовничими місцями свого рідного краю. Учні відвідали лісодослідну станцію, гроти німф, милувалися чарівністю нескучанських озер. На зворотньому шляху оглянули стрільбище, на якому знову почали проводити змагання з біатлону, оновлений стадіон імені В.Куца, де проходили тренування футболістів, а на завершення - парк імені П.Чайковського.

                                                                             Класний керівник С.В.Світлична

              Канікули - час для змістовного та цікавого відпочинку. Учні 8 класу мали змогу здійснити поїздку до м. Суми на екскурсію. Тож теплого сонячного дня ми відвідали обласний центр. Пройшовши затишними вулицями до центру міста, діти зупинились біля памятника - герба Сум та знайшли рідний Тростянець на унікальній карті на бруківці. Розпочавши весело ранок смачним перекусом у «Мак Дональдсі», ми вирушили до торгівельного центру «Київ». Час на роледромі пройшов дуже швидко. Найбільше сподобалось дітям катання на роликах і тому дорогою до дому всі домовились наступні канікули відвідати цікавий атракціон ще раз.

                                                                            Класний керівник Г.О. Нужненко

          19 жовтня учні 9 класу на чолі з класним керівником вирушили на екскурсію до парку «Нескучне». Учні були у захваті від осіннього вигляду нескучанських гротів. Зробили багато фотографій. Після того влаштували міні - пікнік із бутербродами та гарячим чаєм. Всі були задоволені.

                                                                              Класний керівник Я.О. Кравчило

     Учні школи продовжують калейдоскоп добрих справ під гаслом «Подаруй книзі друге життя». Під час осінніх канікул вони мали змогу переглянути нові та вже знайомі книги. Після чого влаштували книжковий санаторій, де «лікували» та «оздоровлювали» книжки у сільській бібліотеці.

                                                                         Шкільний бібліотекар С.В.Світлична

Переглядів: 549 | Додав: director | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Адміністратор сайту Нужненко О.В.© 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz