Понеділок, 06.05.2024, 01:31
Смородинський навчально-виховний комплекс
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Головна » 2016 » Лютий » 19 » Свято рідної мови
12:44
Свято рідної мови

             Рідне слово… Скільки в тобі чарівних звуків, животворного трепету і вогню! Скільки в тобі доброти і лагідності, мудрості земної, закладеної ще славними вільнолюбними предками. Що може бути дорожчим для людини, як рідне слово?

     Такими словами розпочалось свято у Смородинському НВК з нагоди  Міжнародного  дня рідної мови, яке відзначається 21 лютого щороку, починаючи  з 2000 року.

           Присутні заходу, а це учні 8 - 9 класів, заступник директора з НВР Логвіненко Т.В., бібліотекар місцевої бібліотеки Мірошниченко Л.О., Світлична С.В., бібліотекар школи, Оверченко Л. М., працівник школи, поринули  в історію виникнення Міжнародного дня рідної мови  та ознайомились з цікавими фактами .  Учні заздалегідь підготувались до свята -  вивчили вірші про рідне слово й узяли участь у конкурсі  найкращих читців поезій.  Чудові вірші В. Самійленка, В.Сосюри, М.Ткача, В. Бичка звучали у виконанні Варварич Насті, Логвіненка Вадима, Чернишової Насті, Зайця Олександра та ведучих свята – Башлай Вероніки й Оверченко Анни.  Заєць Олександр захопив глядачів майстерністю розповіді гуморески П. Глазового «Дід приїхав.»  «Молитва до мови» К. Мотрич  прозвучала у виконанні учнів 8 класу. Учитель української мови та літератури Куделя Н.О.   підготувала  цікаві  пізнавальні завдання. Діти розгадували загадки – жарти, загадки – питання, утворювали слова з новим значенням, пояснювали значення запопонованих понять. 

          Українська мова створила українську народну пісню , у якій звучить висока ідея глибокої любові до рідного краю, до України, до рідного слова. Тож звучала пісня під назвою «Мова єднання» і на нашому святі у виконанні  Оверченко Анни. Ніжна, чаруюча мелодія  пісні торкнулася струн душі кожного з присутніх. 

        Завершальним акордом свята стала пісня П. Двірського «Мово моя!»  та звернення до учнів учителя Куделі Н.О. про необхідність шанувати, берегти і розумно збагачувати рідну мову, яка є  великим скарбом та  міцним корінням нашої вічно-живої культури.

Переглядів: 510 | Додав: director | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Адміністратор сайту Нужненко О.В.© 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz