Понеділок, 29.04.2024, 10:10
Смородинський навчально-виховний комплекс
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Головна » 2014 » Березень » 17 » Вічне слово Великого Кобзаря
17:29
Вічне слово Великого Кобзаря

          У Смородинському НВК широко відзначене 200-річчя від Дня народження Тараса Шевченка.

          Учні 7-9 класів  21 лютого провели літературні читання у районній бібліотеці для дітей імені О.Кошевого. Після презентації бібліотекаря В.В.Гладун «Геній українського народу» поезії Т.Шевченка прочитали учениці 7 класу Варварич А., Чернишова А., учні 8 класу Гудзенко І., Нужненко Є., Мірошниченко Д., Цьома Д., а учні 9 класу показали виставу за поемою Т.Шевченка «Тополя».

          26 лютого учень 8 класу Нужненко Є. разом з учителем української мови А.М.Круподер  були запрошені на урочисте підведення підсумків конкурсу бук трейлерів на твори Т.Шевченка. Нужненко Є. виборов на цьому конкурсі ІІ місце.

          4 березня учні 7 класу Варварич А., Чернишова А. та 8 класу – Нужненко Є. взяли участь у «Живому мікрофоні», який організувала до 200-річчя Великого Кобзаря районна бібліотека ім..Лесі Українки. Учні разом з громадськими активістами, філологами у минулому Є.Мирною, А.Захарченко прочитали поезії Т.Шевченка і залюбки послухали вірші, присвячені Тарасу нашими місцевими поетами Т.Андрійченко,  Т.Берест, Р.Кумейко, О.Торяником, О.Шелестом, О.Штанько.

         14 березня учениця 7 класу Чернишова А. з віршем «Минають дні, минають ночі…» взяла участь і виборола І місце  у конкурсі художнього читання творів Т.Шевченка, який провів на базі районної бібліотеки для дітей ім. О.Кошового ПДтаЮ.

         Також в цей день учнів радо вітала Смородинська бібліотека, у якій учні 5-9 класів під керівництвом бібліотекаря НВК Світличної С.В. та за участю бібліотекаря Смородинської сільської бібліотеки Мірошниченко Л.О. провели захід «Тарас Шевченко – великий художник і народний поет». Діти ознайомилися з дитячими та юнацькими роками поета, з тяжкими випробуваннями, які випали на його долю. Також мали можливість переглянути літературну викладку «Шевченківські здобутки» та виставку творчих робіт місцевих жителів, присвячену великому Кобзареві.

   Вшановуючи пам’ять діти читали його вірші «Якби ви знали паничі» (А.Чернишова, 7 кл.), «Мені тринадцятий минало…» (Г.Оверченко, 7 кл.), «Думи мої, думи мої…» (Є.Нужненко, 8 кл.), «Заповіт» (Цьома Д., 8 кл.) та ін. також відтворили на сцені поему «Тополя», сценарій якої підготували разом з учителем української мови та літератури А.М.Круподер.

         Зацікавленість учнів школи у підготовці й проведенні вшанування пам’яті Великого Кобзаря переконливо довело, що минають роки, але слово Шевченкове – живе й вічне.

Переглядів: 514 | Додав: director | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Адміністратор сайту Нужненко О.В.© 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz