П`ятниця, 03.05.2024, 19:15
Смородинський навчально-виховний комплекс
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Головна » 2015 » Березень » 15 » Зустріч керівників навчальних закладів: підвищуємо якість освіти!
16:31
Зустріч керівників навчальних закладів: підвищуємо якість освіти!

             13 березня 2015 року на базі відділу освіти Тростянецької районної державної адміністрації, комунального закладу Тростянецької районної ради «Районний методичний центр» та  Смородинського навчально-виховного комплексу: загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів – дошкільного навчального закладу Тростянецької районної ради відбулася районна науково-практична конференція керівників загальноосвітніх навчальних закладів Тростянеччини з теми «Управління загальноосвітнім навчальним закладом у режимі розвитку: підвищуємо якість освіти».

                     Завданням колективу Смородинського НВК було продемонструвати вирішення нових управлінських та психолого-педагогічних завдань, розробки нових підходів, які визначають успішність навчальної діяльності. Одним із таких підходів є творення позитивного іміджу навчального закладу.

                Проблема іміджу пов’язана з проблемою успіху. Успіх – це не тільки продукт індивідуальних зусиль людини чи навіть колективу. Успіх  - це вміння розуміти оточуючу дійсність та гармонійно адаптуватись до неї.

             У нашому навчальному закладі були розроблені плани впровадження й методичного супроводу нових Державних стандартів. Вони  передбачають розробку комплексних заходів щодо навчально-методичного, організаційно-методич­ного, науково-методичного та інформаційного їх супроводу.     У НВК ми  спроекту­вали свою модель методичної діяльності. Це оптимізаційна модель. Вона передбачає оптимізацію всіх внутрішніх ресурсів навчального закладу з використанням і зовнішніх (базовий освітній заклад – СШ № 1, ресурси освітнього округу, заклади додаткової освіти - ДЮСШ,ПДтаЮ, музична школа і т.д.,  громадські організа­ції тощо).  Координаційну роль виконують заступник директора з навчально-ви­ховної роботи й керівники шкільних методичних об'єднань, які вирішують такі завдання:

         В практичній частині конференції директори навчальних закладів познайомилися з історію розвитку Смородинського  НВК, педагогічними здобутками та перспективами розвитку, а також відвідали уроки адміністрації закладу :

        Нужненко О.В., директор НВК. Історія України. 8 клас.

Тема уроку. Становище в Україні після Полтавської битви.  Заходи щодо економіки Гетьманщини.      П.Орлик і його Конституція.

         Круподер А.М. , заступник директора з НВР. Українська література. 7 клас.

Тема уроку. Андрій Малишко.Відомий український поет і його пісні, що стали народними. Патріотичні почуття, найвищі духовні цінності в них. “Пісня про рушник”. Художні засоби донесення  до читача ідей патріотизму, гуманізму, історичної пам’яті. Ліризм поезії.

         Педагоги при проведенні заходів використали різні види педагогічного інструментарію : робота в парах, індивідуальна робота, «мозковий штурм», групові форми роботи, фронтальне опитування, бесіда, робота з підручником,  робота з історичними джерелами.

         Учні на даних уроках ознайомилися з діяльністю українського гетьмана Пилипа Орлика та творчістю видатного поета Андрія Малишка. Об’єднуючим елементом даних заходів було  виховання патріотизму, любові до української поезії, формування громадянських якості учнів.

         Спілкування  управлінців закінчилося жвавим обговоренням інновацій у навчальному просторі та експрес-діагностуванням керівників ЗНЗ.


 

 

 

 

 

 

Переглядів: 447 | Додав: director | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Адміністратор сайту Нужненко О.В.© 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz